Hamlet jellemzése, tulajdonságai

     Hamlet és a személyisége Úgy gondoltam szeretnék írni Hamlet személyiségéről amit kis részletek alapján állapítottam meg.
     Vegyük példaként azt amikor anyjára ijeszt rá. Na az számomra a legfontosabb rész az egész színdarabban illetve a filmben ,hiszen onnan is ismerhetem meg igazan milyen is ez az ember. Hamlet a film alapján egy jó lelkű ember , de igazándiból nem voltam teljesen biztos addig a pontig, amíg harcba nem kerűl édesanyjával. Próbálta játszani az őrültet, ráadásul nem is rosszul hiszen a többség elhitte, mégpedig a saját édesanyja is, aki a legjobban ismerhetné.Tudhatjuk azt, hogy Hamlet találkozott édesapja szellemével aki arra kérte gyermekét, hogy ölje meg Claudiust, és vegye át a trónt.Hamlet próbálkozik de szíve mélyén sose tudott megváltozni egyszerűen nem tudta megtenni azt hogy megölje, mivel ő nem olyan. Saját véleményem szerint egy ember gyökeresen sose tud megváltozni , mivel mindig ott marad a saját személyisége. Ezen lehetetlen változtatni. Hamlet ráijesztett Ophéliára aki el is hitte azt hogy őrült.Addig a pontig tudta rendesen játszani az őrültet el nem mondta, anyjának miután megölte az őrt. Igaz kissé sem úgy közölte vele hanem próbálta a dolgot búrkolva közölni de anyja nem volt tudatlan de ezek után se tudott bízni fiában.Hamlet nem volt egy gyilkos alkat. Igaz embert ölt mégpedig nem is egyet de bekerült nem egyszer egy ördögi körbe ahonnan nem tudott máshogyan kijönni csak úgy ha megteszi azt amit.Édes anyját megpróbálta ráébreszteni a hibájára, azt akarta mikor a kést a nyakához fogja hogy nézzen a tükörbe és gondolkozzon el azon hogy kiért is hagyta el édesapját.E jelenet közben Hamlet megint látta apja szellemét és természetesen megint megijedt. Most képzeljük bele magunkat az ő helyébe milyen lenne az ha mi is egy halott családtagunkat látnánk. Szerintem elég abszurd és ilyesztő dolog. Anyja erre csak annyit mondott hogy látomás.
      Az egész történet azért érdekes , mert Hamlet a sok trauma ellenére nem lett se öngyilkos se őrült és még a személyisége se változott.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Kálmán belső monológ (Asztalizene)

A giccs